Week van Gebed 2021

Zondag 17 tot en met zondag 24 januari

Het thema van de Week van Gebed voor de eenheid van christenen is #blijfinmijnliefde. Hierin staat de oproep van Jezus uit Johannes 15 centraal. 

Het materiaal voor komend jaar is voorbereid en geschreven door zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap van Grandchamp (Zwitserland). Zij wijzen op de verbondenheid met Christus als bron van de vrucht van eenheid. De gemeenschap van Grandchamp is al sinds haar ontstaan toegewijd aan eenheid en gebed. Het materiaal is te bestellen via de website van de Week van Gebed.

 


Vieringen in Utrecht:

Wegens corona maatregelen bidden we thuis in de kerk en ziet het programma er daarom heel anders uit dit jaar.

 

 • Zaterdag 16 januari 19.00: St Rafaelkerk Overvecht, live-stream van USRK-PIKU openingsviering.
  Hieronder vindt u de link om de viering te kijken via de youtube kanaal van de kerk.
  https://www.youtube.com/watch?v=g0dzObQ4eTI
 • De BUURKERKEN (Baptistenkerk, Doopsgezinde Gemeente, Oud-Katholieke Kerk, Vrij Katholieke Kerk, Lutherse Kerk, Remonstrantse Gemeente, Waals Hervormde Gemeente) vieren dit jaar hun 20-jarig bestaan. Dit feit zou worden gevierd met een gezamenlijke dienst en maaltijd tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de kerken. In verband met corona kan dit niet plaatsvinden.
  Toch willen de Buurkerken deze week markeren met enkele (online) activiteiten om de verbondenheid met elkaar uit te drukken.
  Op zondag 17 januari zullen in de kerken de tekst worden gelezen van de doop van Jezus en zal daarover worden gepreekt. Ook wordt in de meeste kerken lied 1005 uit het Liedboek van de kerken gezongen of gespeeld. Er zal worden gebeden voor de Buurkerken en de kerken van de USRK. Thuis meebidden met de Remonstrantse Gemeente (Geertekerk) om 10.30 uur?
  Klik hier!

  Op vier dagen in de week zullen een korte overweging door een van de voorgangers online worden gezett op de site van de Remonstrantse Gemeente.
  Maandag 18 januari door de Vrij Katholieke Kerk
  Dinsdag 19 januari door Baptistengemeente Silo
  Woensdag 20 januari door de Waals Hervormde Gemeente
  Donderdag 21 januari door de Remonstrantse Kerk.

 • De samenwerkende kerken van de Leidsche Rijn bidden op zondag 7 januari tijdens de dienst een bijzonder gebed voor Utrecht, dat door onze broeders Koos Smit en Dirk-Jan Horjus is aangeboden aan burgemeester Sharon Dijksma.
  Daarnaast houden de kerken een gezamenlijke ZOOM-gebedsbijeenkomst in plaats van de normale gezamenlijke openingsviering.