Het PGU heeft het initiatief genomen om de Utrechtse kerken op te roepen om komende zondag, Paasmorgen, die dag van de opstanding alle klokken te luiden! Hoe meer kerken er meedoen, en hoe meer klokken in Utrecht elkaars geluid dan versterken, hoe mooier dat zou zijn!

Wie dat kan, laat zijn klok luiden zondagmorgen 12 april van 9.55 uur tot 10.00 uur.

Waaraan onze voorzitter het volgende toevoegt: Deze Week, waarin het in de meeste kerkgebouwen Stil is, is werkelijk een Stille Week. Maar Jezus is opgestaan op de vroege Paasmorgen. Voor zijn discipelen leek het ongelofelijk. Deze dagen met een pandemie geven ons veel zorgen, zowel voor onszelf en onze dierbaren als ook de wereld. In die wereld mogen wij de hoop laten horen met het luiden van onze klokken.

Klokken van de Domtoren (Foto van domtoren.nl)

Aansluitend komt van de website van de Raad van Kerken het volgende bericht:

Klokken van Troost en Hoop luiden door

Op initiatief van de oud-katholieke Paradijskerk in Rotterdam startte op woensdag 18 maart de actie Klokken van troost en hoop, die door de Raad van Kerken overgenomen werd. De actie vond veel weerklank en kreeg de nodige aandacht in de media. Op verzoek van vele deelnemende parochies en gemeentes door het hele land is besloten deze actie te verlengen tot het moment dat de overheid aangeeft dat (kerkelijke) bijeenkomsten weer mogelijk zijn. De Klokken van troost en hoop verbinden mensen over de grenzen van sociaal isolement heen en roepen op om te bidden voor allen die ziek of in rouw zijn en voor hen die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.

Kerken die tot nu toe niet meededen kunnen alsnog aansluiten door op woensdagavonden tussen 19.00 en 19.15 uur de kerkklokken te luiden. Dat hoeft overigens geen vol kwartier te zijn, maar kan ook korter, al naar gelang de plaatselijke gewoonte. Meer over de actie is te lezen op www.klokkenvanhoop.nl. Ook kunt u daar uw lokale kerk aanmelden.

Naast deze actie zijn er ook vele kerken die op eerste Paasdag om 12.00 uur hun klokken zullen luiden, als teken van verbondenheid met allen die de kerkgang met Pasen moeten missen en om gezamenlijk uitdrukking te geven aan het goede nieuws van de opstanding van Christus. Een oproep hiertoe kwam van het Bossche Klokkenluiders Gilde. Ook dit initiatief wordt van harte ondersteund door de Raad van Kerken.

13 thoughts on “Utrechtse Paasklokken en de Klokken van Troost en Hoop”

 1. Have you ever considered about including a little bit
  more than just your articles? I mean, what you say is valuable and everything.
  But think of if you added some great images or videos to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and clips, this site could undeniably be one of the greatest in its field.
  Wonderful blog!

 2. I came to this site with the introduction of a friend around me and I was very impressed when I found your writing. I’ll come back often after bookmarking! safetoto

 3. Asking questions are really pleasant thing if you are not understanding anything entirely, however this paragraph offers nice understanding even.

Leave a Reply

Your email address will not be published.