Zaterdag 14 september a.s. is het Open Monumenten Dag in Utrecht. Bent u die dag in Utrecht? Neem dan eens een kijkje in één van de kerken die u kunt bezoeken.

Onder andere zijn de Domkerk, Pieterskerk, Janskerk, Sint Willibrordkerk en Nicolaikerk open. Op het Domplein is een informatiestand, waar de Open Monumenten Dag krant is te verkrijgen. Hierin staan alle monumenten die open zijn handig op volgorde en is er ook een kaart met routes. De krant is ook online te lezen.

De Pieterskerk met op de achtergrond de Domtoren

Niet opgenomen op de routes of in de lijst is de bijzondere Engelse kerk, gelegen in Utrecht Oost op loopafstand van het centrum en het Wilhelminapark. Jammer genoeg kwam het initiatief van de leden van het koor te laat om te kunnen worden opgenomen in het programma. Daarom hieronder wat extra informatie over de kerk en de dag.

Dit jaar is het thema van Open Monumentendag ‘Plaatsen van plezier’.  Holy Trinity Utrecht heeft een levendige community waar de leden van het koor na afloop van Choral Evensong zorgen voor thee, koffie en taart. Wij nodigen u dan ook van harte uit in onze ‘English Tearoom’ met traditionele Engelse lekkernijen in de pittoreske binnentuin naast de kerk! Voor kinderen is er een kleurplaat en een korte speurtocht met prijzen!

De kerk zelf is een gemeente monument van steen en hout, ontworpen door de Utrechtse architect Houtzagers en gebouwd in 1911-1913 op initiatief van 2 Engelse echtparen. Sindsdien trok de Anglicaanse gemeenschap Britse spoorwegarbeiders, studenten, welgestelde Engels-Nederlandse families en hun Engelstalige gouvernantes.  Tegenwoordig bestaat de gemeente van Holy Trinity voor ongeveer een derde  uit Nederlanders. 

In de kerk vindt u schitterende glas-in-lood ramen, vrij recent nog gerestaureerd. Het altaar is gemaakt door een kunstenaar uit Cirencester en de koorbanken zijn ontworpen door een leerling van de beroemde architect Gerrit Rietveld.

Wij zien u graag in september, u bent van harte welkom!

Adres: Van Limburg Stirumplein, 3581 KE Utrecht

Open: 13.00-17.00

Website: http://www.holytrinityutrecht.nl/

Facebook:  https://www.facebook.com/HolyTrinityUtrecht/